سگ

جراحی گوش سگ برای زیبایی!

جراحی گوش سگ برای زیبایی

جراحی گوش سگ برای زیبایی: عمل غیرضروری و آزاردهنده

جراحی گوش سگ برای زیبایی، عملی غیرضروری و آزاردهنده است که به جز تغییر ظاهر حیوان، هیچ فایده‌ای برای سلامتی او ندارد. این عمل که به نام‌های “کوتاه کردن گوش” یا “بریدن گوش” نیز شناخته می‌شود، در برخی نژادها مانند دوبرمن پینشر، بوکسر و پیت بول رایج است.

دلایل مخالفت با جراحی گوش سگ برای زیبایی:

• غیرضروری بودن: این عمل هیچ ضرورتی از نظر سلامتی یا رفتاری ندارد و تنها برای تغییر ظاهر سگ انجام می‌شود.
  • آزاردهنده بودن: این عمل می‌تواند برای سگ دردناک و ناخوشایند باشد و در درازمدت عوارض جانبی مانند عفونت، خونریزی و مشکلات شنوایی ایجاد کند.
  • تغییر در زبان بدن: گوش‌ها نقش مهمی در زبان بدن سگ‌ها دارند و بریدن آنها می‌تواند در توانایی سگ برای برقراری ارتباط با سایر سگ‌ها و انسان‌ها اختلال ایجاد کند.
  • مصداق حیوان‌آزاری: بسیاری از فعالان حقوق حیوانات، جراحی گوش سگ برای زیبایی را مصداق حیوان‌آزاری می‌دانند و خواهان ممنوعیت آن هستند.

در برخی موارد، ممکن است جراحی گوش سگ به دلایل پزشکی ضروری باشد.

این موارد عبارتند از:

• درمان عفونت‌های مزمن گوش: در برخی موارد، عفونت‌های گوش سگ به قدری شدید هستند که برای درمان آنها نیاز به جراحی است.
  • جلوگیری از آسیب به گوش: در برخی نژادها، گوش‌های بلند و آویزان ممکن است در معرض آسیب قرار بگیرند. در این موارد، می‌توان با جراحی، گوش‌ها را کوتاه کرد تا از آسیب به آنها جلوگیری شود.

اگر به فکر جراحی گوش سگ خود هستید، حتماً قبل از تصمیم‌گیری با یک دامپزشک مشورت کنید.

دامپزشک می‌تواند با بررسی وضعیت سلامتی سگ شما، بهترین راه حل را برای شما و حیوانتان توصیه کند.

در اینجا چند نکته برای مراقبت از گوش سگ خود بدون نیاز به جراحی آورده شده است:

• گوش‌های سگ خود را به طور مرتب تمیز کنید.
  • به طور مرتب گوش‌های سگ خود را از نظر علائم عفونت مانند قرمزی، تورم، بو و ترشحات بررسی کنید.
  • در صورت مشاهده هرگونه علائم عفونت، سگ خود را به دامپزشک ببرید.

با مراقبت صحیح از گوش‌های سگ خود، می‌توانید از بروز مشکلات سلامتی و نیاز به جراحی جلوگیری کنید.

وقتی سرپرستی یک سگ را بر عهده می‌گیرید، باید توجه ویژه‌ای به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی او داشته باشید؛ اما گاهی تشخیص اینکه آیا این اعمال پزشکی واقعا مفید هستند یا جنبه زیبایی دارند دشوار است. این اعمال از جراحی گوش سگ گرفته تا تغییر در دم یا پنجه را شامل می‌شوند. خوب است بدانید که این نوع رفتارها با حیوانات متعلق به عصر حاضر نیست، بلکه از قدیم‌الایام هم رواج داشته است. به‌عنوان مثال گوش و دم سگ‌های نگهبان گله و گاراژ‌ها را می‌بریدند تا چنانچه گرگ و دیگر سگ‌ها به آن‌ها حمله کردند، کمتر آسیب ببینند؛ زیرا این حیوانات معمولا در جنگ با یکدیگر به دم و گوش هم آسیب می‌زنند و خونریزی و عفونت می‌تواند منجر به تلف شدن حیوان شود.

آیا جراحی گوش سگ برای این حیوان مفید است؟

آیا جراحی گوش سگ برای این حیوان مفید است

صراحتا باید بگوییم که جراحی گوش سگ امروزه فقط جنبه تزیینی دارد و هیچ فایده‌ای برای حیوان نخواهد داشت. این در حالی است که انجام این نوع جراحی ممنوع تلقی شده است، اما برخی مراکز غیرمجاز در شرایطی غیراستریل اقدام به انجام این فعالیت‌های پزشکی تخصصی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: محبوب‌ترین نژادهای سگ ایرانی

در بسیاری از موارد برای اینکه گوش بهتر حالت بگیرد، به‌جای آتل بستن و طی شدن دوران نقاهت طبیعی از انواع داروها استفاده می‌شود که در دراز مدت برای سلامتی سگ، خطر دارد. مختصر اینکه جراحی گوش سگ به‌علت زیبایی مصداق بارز حیوان‌آزاری است. بنابراین چنانچه سرپرستی این موجودات دوست‌داشتنی را بر عهده دارید، منطقی است که صرفا به‌خاطر زیبایی موردنظر خودتان، سلامت عمومی آن‌ها را به خطر نیندازید.

مراقبت های بعد از جراحی گوش سگ

اگر سرپرستی یک سگ را پس از جراحی گوش بر عهده گرفته‌اید یا اگر در یک تصمیم عجولانه برای جراحی گوش اقدام کرده‌اید، باید در نظر داشته باشید که مراقبت‌های پس از جراحی گوش سگ را به‌درستی اجرا کنید. گوش سگ به‌سبب ماهیتیش به مراقبت‌های بعدی بسیار زیادی نیاز دارد. بهترین راه این است که حتما با دامپزشکی مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: هیچ‌وقت به آرایشگاه سگ نرو!

ما در بیمارستان دامپزشکی شبانه‌روزی نیکان آماده ارائه خدمات تخصصی و مشاوره‌ای به شما هستیم. باید بدانید که بهبود پیدا کردن زخم گوش‌های سگ با خارش شروع می‌شود؛ بنابراین باید حواستان باشد که حیوان برای خاراندن، گوش خود را به سطوح زبر نکشد و از خراشیدن یا مالیدن آن‌ها جلوگیری کنید. پس از جراحی گوش سگ، وقتی بخیه‌ها برداشته شوند، کار مراقبت برای شما آسان‌تر خواهد شد. اما این به این معنا نیست که می‌توانید پت خود را تنها بگذارید و نیاز به مراقبت ندارد.

بهبودی کامل پس از جراحی گوش سگ چه مدت طول می کشد؟

بهبودی کامل پس از جراحی گوش سگ

اگر جراحی گوش سگ در سن و سال پایین اتفاق بیفتد، روند بهبود سریع‌تر خواهد بود. به‌طورکلی حیوانات کوچک‌تر زودتر از بزرگترها بهبود پیدا می‌کنند؛ اما زمان دقیق بهبودی متفاوت است و بستگی به نژاد، سن پت شما، محل زندگی و شرایط زندگی ممکن است از چند هفته تا چند ماه متغیر باشد. در طول این مدت، باید حیوان خانگی خود را به‌طور منظم برای معاینه به کلینیک دامپزشکی ببرید.

آیا جراحی گوش سگ فقط جنبه زیبایی دارد؟

اگر بدون هیچ مشکل زمینه‌ای به فکر جراحی گوش سگ افتاده‌اید، همان‌طور که پیشتر گفتیم این عمل یکی از مصادیق آزار حیوانات است و توصیه اکید این است که چنین کاری انجام ندهید. اما گاهی در اثر تصادف، نزاع دو سگ با هم یا هر علت دیگری، گوش سگ دچار مشکل می‌شود و به عمل جراحی نیاز دارد. در این حالت باید با انجام آزمایشات لازم پیش از عمل در یک بیمارستان دامپزشکی، پت شما توسط پزشک متخصص تحت عمل جراحی قرار بگیرد تا زیبایی و سلامت گوشش باز گردد.

عوارض جراحی گوش سگ

برای هر عمل جراحی، خطراتی نیز وجود دارد. جراحی گوش سگ به علت زیبایی نیز بدون عوارض نیست، زیرا همواره درباره استفاده از داروهای بیهوشی برای حیوانات نگرانی‌هایی وجود دارد. به‌علاوه گوش‌های بریده‌شده ممکن است عفونت کنند، خونریزی داشته باشند و همواره اثر حساسیت و درد را برای حیوان به همراه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: آیا فواید عقیم کردن سگ از مضراتش بیشتر است؟

گاهی گوش‌های بریده در حدی عفونی می‌شوند که قطع عضو لازم است. بنابراین واقعا منطقی و اخلاقی نیست برای انجام عمل جراحی که  صرفا جنبه زیبایی دارد، سگ خود را تا این اندازه دچار مشکل کنید. با این حال اگر تصمیمتان قطعی است حتما پیش از اقدام برای جراحی با یک دامپزشک مشورت کنید و از سلامت عمومی حیوان خانگی خود مطمئن شوید.